Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Officieel: Rinus van Kalmthout rijdt volgend jaar Indycar

Het was de afgelopen weken misschien wel het slechtst bewaarde geheim in de racewereld, maar nu is het officieel. Nederlands talent Rinus van Kalmthout maakt volgend jaar zijn debuut in de Indycar in Amerika. De 19-jarige coureur uit Hoofddorp zal een volledig seizoen gaan rijden in de #21 wagen van Ed Carpenter Racing.

Aangezien Van Kalmthout aan het begin staat van zijn carrière in de Indycar kan hij profiteren van de ervaring van teameigenaar Ed Carpenter, die ook zelf in 2020 weer in actie zal komen. De 38-jarige Amerikaan zal aan de start staan van zijn achttiende seizoen in de Amerikaanse Indycar.

Droom die uitkomt

Uiteraard is Rinus van Kalmthout dolblij met deze kans, waar hij hard voor heeft gewerkt. Rinus van Kalmthout: "Dit is een droom voor mij die uitkomt. We hebben hier heel hard voor gewerkt de afgelopen jaren. Om binnen een paar jaar tijd van de USF2000 series naar de Indycar Series te kunnen overstappen is heel speciaal."

Zoals volgens goed Amerikaans gebruik komt in het dankwoord iedereen aan bod. Van Kalmthout: "Ik wil graag Ed Carpenter en zijn partners bedanken voor deze geweldig kans en het vertrouwen in mijn. De zitjes die beschikbaar zijn in de Indycar zijn schaars dus het is een grote eer dat ze hebben gekozen om mij in hun team op te nemen. Ik wil hierbij ook graag mijn dank uitspreken aan Jumbo, La Place, KNAF TeamNL en mijn nieuwe partner Basic-Fit. Ook mijn andere partners, mijn manager Charles Crews maar bovenal mijn familie die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Ik kijk erg uit naar de start van het seizoen 2020!"

[NEWS] @RinusVeeKay Selected as Driver of the No. 21, Joins ECR Full-Time for 2020 @IndyCar Season

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*